English version Kontakt Mapa strony Szkoła Nauk o Języku i Literaturze
  • Strona główna
  • Dla kandydata
  • Dla studenta
  • Dla doktoranta
  • Dla pracownika
  • Erasmus+
WN
Aktualności O Wydziale Władze Pracownicy Rada Wydziału Struktura Zarządzenia Dziekana Badania naukowe Awanse naukowe Zatrudnienia i awanse Nostryfikacje Jakość kształcenia Oferta edukacyjna Biblioteka Wspierają nas Galeria Kontakt
Szybkie linki
USOSweb E-learning APD Office 365 AMUR Erasmus Biblioteka Uniwersytecka Strona główna UAM
 
Wydział Neofilologii Strona główna WN Badania naukowe Publikacje

Publikacje

SINeo - menu główne

| inna | Instytut Filologii Germańskiej | Instytut Filologii Romańskiej | Instytut Filologii Rosyjskiej i Ukraińskiej | Instytut Językoznawstwa | Instytut Lingwistyki Stosowanej | Katedra Orientalistyki | Katedra Skandynawistyki | Katedra Studiów Azjatyckich | Zakład Ekolingwistyki i Komunikologii |

Szukaj pracownika:

Wszyscy pracownicy | Filtrowanie | Sortowanie: trzy lata, rok |

Eksport: [DOC] [BibTeX] [CSV]

Fast food pod lingwochronologizacyjną lupą: z historii szybkich posiłków z polszczyźnie pisanej

Dzienisiewicz Daniel, Graliński Filip, Wierzchoń Piotr
Redaktorzy: Żychlińska Justyna, Głowacka-Penczyńska Anetta
tytuł tomu zbiorowego: Apetyt na jedzenie. Pokarm w społeczeństwie, kulturze, symbolice na przestrzeni dziejów
strony: 109-120
język polski
projekt: 50 000 słów. Indeks tematyczno-chronologizacyjny 1918-1939 (2015-2018)
typ: naukowy
objętość: 0,6
obszar tematyczny: językoznawstwo, rok wydania: 2018
Drukuj stronę Zarządzanie stroną

Kalendarz wydarzeń

Certyfikat uczestnictwa w Sieci EMT
Certyfikat CIUTI
Spacer - Wydział Neofilologii - ZAPRASZAMY
Wyróżniająca ocena instytucjonalna PKA dla Wydziału Neofilologii
Uniwersytet Otwarty

Wydział Neofilologii UAM, al. Niepodległości 4, 61-874 Poznań

Ten serwis używa plików "cookie" zgodnie z Polityką Cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza jej akceptację.